Післяобідній сон допомагає дітям краще засвоювати уроки


pislyaobidniy-son-dopomagae-dityam-krashche-zasvoyuvati-uroki-gwhql

Дитині буде корисно подрімати годинку після обіду, вважають учені Массачусетського університету (США). Сон допоможе школяру в навчанні, оскільки покращує роботу мозку. 3-5-річним дітям сон допомагає запам'ятовувати інформацію, що розповідається на уроці (вони краще справлялися з тестом на візуально-просторові завдання).

Співробітники Массачусетського університету спеціально досліджували 40 дітей. Виявилось, позитивний ефект від сну зберігався і наступного дня. Виходить, що сон важливий для закріплення спогадів і навчання. Після години денного сну діти згадували на 10% більше інформації, ніж контрольна група.

Дослідження не враховує нічний сон (його якість, тривалість, своєчасність), але виявляється, що післяобідній відпочинок покращує когнітивні здібності навіть ефективніше, ніж відпочинок вночі.

Кращі результати показали ті діти, які і в ході експерименту потрапили до групу "сплячих", і у звичайному житті звикли дрімати після обіду. Ті школярі, які звикли до денного сну, а в ході експерименту потрапили до групи "несплячих", показали найгірші результати: точність вгадування знизилася в середньому на 15%. Діти, які звикли не спати, не підвищили своїх здібностей після вимушеного сну. Судячи з усього, їх мозок вже встиг адаптуватися до певного режиму.