Ми пам’ятаємо❗


До Дня пам’яті жертв Голодомору Український інститут національної пам’яті ініціює соціальну акцію «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну». Закликаємо вас зігріти своїм теплом і підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій. Задонатити знайомим волонтерам на такі необхідні зараз бійцям амуніцію, техніку та інвентар. Розшукати адресу найближчих волонтерських центрів і допомогти з плетінням маскувальних сіток чи виготовленням окопних свічок. Передати з волонтерами дитячі листи і малюнки, сувеніри-обереги, смаколики і нашу віру в них. Нехай наша пам’ять стане дієвою.


В цьому році 25 листопада Україна вшановує 90-ті роковини наймасштабнішого Голодомору 1932-1933 р,, організованого радянською владою. 
      Голодомор-трагічна сторінка в житті нашого народу. Про це сьогодні на виховних годинах задували гімназисти разом з класними керівниками. Вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання. Говорили, що цю скорботну дату ми згадуємо сьогодні в реаліях нової боротьби за виживання української нації. Через 90 років після вчинення Голодомору-геноциду на теренах України росія вчиняє новий геноцид – війну.
       Українська нація мужньо чинить спротив значно чисельнішому ворогу. В нас немає іншого вибору, ніж вистояти. Інакше історія закине українців на нове коло вже пройдених випробувань. Ми пам’ятаємо уроки минулого. Саме національна пам’ять робить нас сильнішими, надає сил для подальшої боротьби.
Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо!