"Ім'я Шевченка стукає в серцях"

У рамках тижня української мови і літератури для учнів 5-А і 5- В класів учитель Павлова О.Ю. провела вікторину "Ім'я Шевченка стукає в серцях". Учні розгадували ребуси, анаграми поетичних творів, декламували вірші. Море позитивних емоцій, заряд бадьорості отримали всі учасники заходу.

Учитель Романенко Л.Л. провела гру- морський бій "Наш Шевченко". 

Для дев'ятикласників було проведено літературний батл :«Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми збережем». У батлі змагалися дві команди, яким називали по черзі запитання про певний період з життя Кобзаря або якийсь факт з його біографії, а їм потрібно дати правильну відповідь. А найголовніше ,що учні ще раз доторкнулися до бездонного джерела його творчості, відчули красу і силу його слова. Підготувала батл учитель Шаповалова Ольга Анатоліївна. 

З учнями 8-Г класу було проведено квест "Ми чуємо тебе, Кобзарю".З учнями були проведені різноманітні завдання.(розгадування ребусів, вікторина, шахматна дошка).Кожна група відвідала станції, відповідаючи на питання і виконуючи завдання).

Група, яка перемогла, нагороджена грамотою.  З учнями 9-б класу було проведено конкурс малюнків та літературну вікторину "Як ми знаємо життєвий шлях Т.Г. Шевченка". Найкращих учнів було відзначено і винесено подяку. Учитель Сєрова Анжела Вікторівна.

Учитель Мироненко Ірина Юріївна з учнями 6-х класів провела інтелектуальну гру "Подорож у світ літератури".

Квест-гру "Лабіринти мови" було проведено для семикласників. Учасники гри розгадували різноманітні загадки, шукали відповіді на запитання, виконували завдання. Сьогодні всі учні були переможцями, бо вони виявили кмітливість, спостережливість, почуття колективізму та згуртованості, відповідальності за спільну справу. Школярі переконалися, що рідна мова- це великий скарб, який треба шанувати, берегти і збагачувати, бо мова - це той інструмент, який єднає націю.